14. 12. 2017

Haemin Sunim - Věci, které uvidíte, jen když zpomalíte

Název Knihy: Věci, které uvidíte, jen když zpomalíte
Originální názevThe Things You Can See Only When You Slow Down
Autor: Haemin Sunim
Překladatel: Alena Švomová
Žánr: Populárně-naučná
NakladatelstvíJota
Datum vydání: 2017
Počet stran: 336
Typ knihy: pevná vazba
Recenze:
Věci, které uvidíte, jen když zpomalíte je kniha plná lásky, klidu a inspirace. Kniha je rozdělena do 8 tématických kapitol: Odpočinek, Bdělá pozornost, Vášeň, Vztahy, Láska, Život, Budoucnost a Spiritualita. Každá kapitola na svém začátku obsahuje několikastránkový úvod. Takové krátké povídání o tématu a poté následují stránky s citáty a moudry. Na můj vkus byly úvodní eseje poměrně krátké a nešly tak do hloubky, jak jsem očekávala. Celá kniha je doplněna nádhernými barevnými ilustracemi, které ještě víc umocní zážitek ze čtení. Celou recenzi najdete na webu čbdb. Mrkněte sem.




Oficiální anotace:
Jak si zachovat klid a bdělou pozornost v uspěchaném světě.

Jiný úhel pohledu přináší nové životní cesty.

Průvodce na cestě k vnitřnímu klidu a rovnováze pro moderního člověka.

Tato knížka plná duchovní moudrosti zen-buddhismu přináší příležitost k zamyšlení nad různými oblastmi lidského života. Věnuje se mimo jiné tématům mezilidských vztahů, práce, lásky a spirituality a zdůrazňuje důležitost nalezení hlubšího vztahu a soucitu nejen vůči ostatním, ale i vůči sobě samému.

Jednoduchou a srozumitelnou formou esejů a krátkých poselství, s nadhledem a pochopením pro člověka žijícího současným hektickým životním stylem inspiruje čtenáře k jinému pohledu na svět a k hledání cesty ke šťastnějšímu a vyrovnanějšímu životu.
Ohromná obliba této knížky v mnoha zemích, milióny prodaných výtisků a řada získaných ocenění svědčí o tom, že její myšlenky jsou velmi aktuální pro široký okruh lidí z nejrůznějších koutů světa.

Učte se zvládat nejrůznější životní situace díky tomu, že se na ně podíváte jinýma očima. Učte se skutečně vnímat okamžiky svého života a nacházet cestu ke klidu, vyrovnanosti a štěstí.


1 komentář:

Budu ráda za všechny vaše slušné komentáře.